[ Hem ]
[ Allmänt ]
[ Platser ]
[ Konst ]
[ Länkar ]
[ Övrigt ]
--> Länkar

Brasilien-relaterade länkar


Infoaboutbrazil.com
En sajt på engelska om Brasilien, med personliga texter och snygga bilder! ;)

Amigos do Samba
Här kan du Diskutera allt som rör samba i Sverige, Brasilien och världen.

Amnesty om dödsstraff i Brasilien
Lagen föreskriver dödsstraff endast i undantagsfall...

Bar Brasil
Bar Brasil är ingen befintlig "Bar" utan driver mobil klubb- och partyverksamhet i centrala Stockholm. Klubben grundades 1993.

Barnfonden
Personligt fadderskap i Brasilien. Här finns mycket intressant att läsa om bland annat landets historia.

Beskrivning av Brasiliens flagga
"Brasiliens flagga är grön med en gul romb och en blå cirkel. Den gröna färgen påstås symbolisera den gröna djungeln men det är snarare så att den gröna färgen användes redan under kejsartiden som en symbol för huset Bragança som Peter I av Brasilien tillhörde. Hans hustru Leopoldina tillhörde familjen Castela e Lorena som hade den gula färgen som symbol. Mitt i romben finns en jordglob som visar den södra stjärnhimlen. Antalet stjärnor är lika många som antalet delstater i förbundsstaten Brasilien. På det vita bandet på jordgloben står orden Ordem e Progresso (portugisiska: Ordning och framsteg) som är Brasiliens nationella motto. Orden kommer från positivismen som fick stort inflytande i Brasilien under slutet av 1800-talet med sin framstegstro, teknisk utveckling, rationalitet mm."

Brasilianska ambassaden i Sverige
Adress, telefonnummer, öppettider och en del nyttiga dokument att ladda ner.

Brazil in Sweden
Ett nystartat företag som erbjuder brasilianskt mode med bra kvalite, fin design och tropiska färger och framförallt mer glädje i plaggen.

Exportrådet i Brasilien
"Sedan Exportrådets start i Brasilien 1977 har vi hjälpt ett stort antal stora och små företag att inte bara etablera sig men också med administrering och rådgivning inför rekrytering och expandering. Vi är ett professionellt team som är specialiserade på den enormt stora och utmanande brasilianska affärsvärlden och står beredda att assistera dig i dina planer för ett framgångsrikt affärsprojekt i Brasilien. Helt enkelt - Vi hjälper dig att göra business i Brasilien!"

Flygplatser i Brasilien
Lista över flygplatser i Brasilien

Fraternidade
Den Ideella föreningen Fraternidade - Sverige är en civil och filantropisk förening, med kulturellt och humanitärt ändamål, utan någon som helst politisk anknytning och utan lukrativa syften. Den ansluter sig till FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, proklamerad den 10 december 1948. Alla inom föreningen arbetar helt ideellt som volontärer och vi drar bara av administrativa kostnader, ca 2 %: frimärken, kuvert, Internet... Intäkter till detta fås genom en medlemsavgift (100:-). Alla andra intäkter (98 %) går oavkortat till projekten.

Köp en hängmatta från Brasilien
"Unna dig nöjet att koppla av i en äkta brasiliansk hängmatta. Brasilianska hängmattor är kända för sin komfort och skönhet. De kombinerar unikt vackert hantverk med 100% rörlighet. De brasilianska hängmattorna är de största, bredaste, skönaste och mest slitstarka hängmattorna som finns."

Landsguider till Brasilien
Fakta och reseguider.

Latinamerika.nu
Latinamerika.nu är en sajt om människor, miljöer och händelser i Central- och Sydamerikas länder. Här finns alternativ och aktuell information om en värld vi sällan får läsa om. Här får annars tysta röster plats.

Lennart Kjörlings hemsida
Sedan 1997 har Lennart bott mycket av sin tid i Brasilien och arbetat som volontär för UBV. Han har bland annat skrivit böcker om Brasilien och skickar ut ett innehållsrikt och intressant epost-brev som man kan prenumerera på.

Luz do Sol
Luz do Sol är ett hobbyföretag som tillverkar och säljer vackra dekorativa ljus som är inspirerade av traditioner från Brasilien.

Rapport om de mänskliga rättigheterna i Brasilien 2004
PDF-dokument att ladda ner.

Reshostas fickguide till Brasilien
25 spännande och humoristiska fakta om världens mest skakande land.

Scanias brasilianska hemsida
Världens bästa lastbilar... ;-)

Svenska kyrkan i Brasilien
Verksamhetsplatser med tillhörande adresser.

Sveriges ambassad Brasilia
Ambassadör Margareta Winberg.

UBV i Brasilien
UBV (Utbildning För Biståndsverksamhet) påbörjade sin verksamhet i Brasilien i maj 1988. Genom åren har volontärernas roll förändrats både vad det gäller yrkesinriktning och placering. Från början arbetade merparten av volontärern i större enskilda organisationer, för att få tillgång till en bred kontaktyta och information, och bara ett fåtal arbetade i basorganisationer. Med tiden kom denna strategi att förändras och idag ligger koncentrationen i huvudsak på basorganisationerna och volontärerna har blivit mer av så kallade gräsrotsvolontärer. Från att i experimentsyfte ha varit inriktat på hela Brasilien arbetar UBV idag i nordöstra Brasilien, en av landets ekonomiskt mest eftersatta delar. UBV:s arbete är framförallt inriktat på barn och ungdomar, mänskliga rättigheter och hälsovård.

Wikipedia om Brasilien
Här finns mycket matnyttig info.


Copyright 2003-2022 - Kontakt!
Annons:

Powered by Siteastic version 0.1